Plak deze code vervolgens ook onmiddellijk na de openingstag :
Terug naar overzicht

Gitarist zanger Rod Niangandoumou

Zanger gitarist boeken Groningen

Rod Niangandoumou, afkomstig uit Kongo Brazzaville heeft voor zijn komst naar Nederland al een behoorlijk muzikaal verleden. Hij heeft in 1980 wereldwijd een tophit gehad met het lied Shake it up (Do the boogaloo). Hij doet dit vanuit Parijs, waar hij opgroeit. Hij treedt op over de hele wereld van Amerika tot Japan. Hij staat tussen The Village People, Pet Shop Boys en Kid Creole op verschillende tournees.

Op 31 januari 1981 komt Rod ook de Nederlandse Top-40 binnen met het liedje Shake it up (Do the boogaloo). De hoogste plaats is 17, het liedje staat zeven weken in de lijst. Korte tijd later is er nog een single Just keep on walking. Ook maakt hij een elpee. Begin 1992 verschijnt een CD met dertien liedjes, wereldwijd, zonder dat Rod het weet. Ook verschijnen CD-singles met de hit erop als re-release. Rod woont dan in Londen. In maart 1996 verschijnt de CD bij Rockhouse opnieuw. Ook ontdekt hij dat zijn nummer op 41 verzamel-CD’s staat, soms als remix. Omdat er door zijn platenmaatschappij en producers nooit royalties zijn betaald is Rod berooid. Processen om hem alsnog de opbrengst van zijn zelfgeschreven wereldhit te doen toekomen duren al jaren en zijn kostbaar.

Zanger gitarist boeken of inhuren Leeuwarden

In 1997 komt hij via vrienden terecht in Veendam. Hier begint hij opnieuw. Hij begint met op te treden bij Ernst Puik, een banketbakker in Veendam die een tea-room heeft. Rod zit op donderdagavond achter de piano, voor thee- en koffiedrinkend publiek. Korte tijd later treedt hij op met een band samengesteld uit leerlingen van de plaatselijke muziekschool voor een asielzoekerscentrum in Veendam.

Omdat dit niet makkelijk is, zoekt hij andere musici op en ontmoet onder andere componist en muzikant Remko Wind (later o.a. in Jammah Tammah). Met hem start hij Rod & the Honest Movement. De band heeft succes en trekt korte tijd later naar de stad Groningen. Rod gaat hier wonen en komt in contact met De Kleine Wereld, een boekingsbureau binnen Het Kunstencentrum ingericht om medelanders te promoten.

Zanger gitarist boeken of inhuren Assen

In 1999 wint hij de tweede plaats van de Pop=Prima prijs. De groep Blof kruist zijn weg en een zestal optredens, onder andere op bevrijdingsdag 2000 in het Oosterparkstadion, is het gevolg. De andere vijf optredens vinden elders in het land plaats, onder andere op het Zilverfestival in Apeldoorn. Met name het liedje Nergens naar toe doet het heel goed bij het publiek. Ook komt hij bij Aad van den Heuvel op televisie in het programma BV De Wereld. Rod treedt met groot succes op in bluescafé Maloe Malo in Amsterdam.

Hij zingt in de talen Engels, Frans, Wolof, Lingana en Mounoukoutouba en weet prachtige combinaties te maken van Afrikaanse en westerse muziek tradities. Met de Associated Color Band, een project van het Kunstencentrum in Groningen, treedt hij in het hele land op, vooral in asielzoekerscentra. Ook in Groningen is hij regelmatig gast in De Spieghel. Hij maakt een demo.

In 2001 treedt hij door het hele land op met met Rod & the Honest Movement en ook in Duitsland. In augustus 2002 doet hij met Rod & the Honest Movement met groot succes een tournee door Zuid-Frankijk. In september 2002 verschijnt van DJ Eanov & Crazy B op de Franse verzamel 2-CD Good 2 het lied 'The return', waarop Rod rapt. De contacten in Parijs zijn er nog steeds, ook omdat zijn broer in de Franse band Alliance Ethnik (hit 1995 in Frankrijk met 'Respect)'speelt.

ADGM Events verzorgt optredens en boekingen (Gitarist zanger Rod Niangandoumou) door geheel Nederland en vooral in: Groningen, Drenthe en Friesland.

Neem contact op en één van onze medewerkers staat je graag te woord.

  Meer weten